Formació d’hostaleria Bona Voluntat en Acció

El 25 de Juliol, Bona Voluntat en Acció va ser l’escenari d’una emocionant formació de cambrer/a. Amb l’objectiu de preparar les persones participants per a futures oportunitats laborals en el món de l’hostaleria, vam viure una jornada plena de pràctica i aprenentatge. Tot i tenir participants amb diversos nivells d’experiència, el formador va adaptar el contingut amb habilitat, proporcionant suport individualitzat i resolent els dubtes que van sorgir. Aquesta formació va reunir un total de 25 usuaris/es de l’entitat, dels nostres tallers d’inserció laboral, i va ser una oportunitat per a tothom de desenvolupar noves habilitats relacionades amb el lloc de feina.

La formació va estar enfocada en la pràctica, ja que creiem que l’aprenentatge és més significatiu quan es posen les habilitats en acció. Les persones assistents van tenir l’oportunitat de practicar diferents tasques relacionades amb el món de la hostaleria. Des de la recollida de plats fins a la preparació de la taula, i des de com servir els vins i caves fins a com portar la safata correctament. Aquestes pràctiques van permetre que totes les persones participants se sentissin més confiats i competents en aquest àmbit.

Un dels reptes més interessants de la formació va ser la diversitat d’experiències de totes les persones participants. Algunes persones ja tenien una certa experiència en l’hostaleria, mentre que altres estaven descobrint aquest món per primera vegada. El formador va saber adaptar-se amb sensibilitat a aquesta situació, aportant continguts que s’ajustessin a les necessitats individuals de cadascú. Això va permetre que tots poguessin aprendre i créixer en funció del seu nivell d’aprenentatge.

La formació va ser un pas important per preparar les persones assistents per a futures oportunitats laborals en l’àmbit de l’hostaleria. Amb les noves habilitats adquirides, estan més preparades i segures per fer front a una prova en aquest camp. La formació va deixar un impacte positiu en totes les persones participants, i la seva dedicació i entusiasme van ser una mostra del seu compromís per créixer i prosperar en el futur. Agraïm el suport del formador i l’equip de voluntariat que va fer possible aquesta formació.