Desenvolupant habilitats digitals

El 17 de juliol va ser una data significativa per a Bona Voluntat en Acció, ja que vam organitzar una formació d’alfabetització digital amb un propòsit ben clar: empoderar les persones participants amb les eines necessàries per comunicar-se amb recursos humans de manera efectiva. Aquesta activitat va ser possible gràcies al suport i dedicació de vuit voluntaris i voluntàries d’Amazon i, especialment, d’en Josep, un voluntari de BVA, que va dinamitzar amb entusiasme aquesta edició.

La formació va estar dissenyada per atendre a les necessitats específiques dels participants i les participants dels nostres tallers d’inserció laboral, amb l’objectiu de preparar-los per futures oportunitats laborals en un món cada vegada més digital. La formació va ser una experiència pràctica i realista, ja que vam portar a terme una simulació de contacte amb recursos humans. Aquest exercici va ajudar a les persones assistents a comprendre millor com interactuar amb els professionals d’RRHH, sent capaços de presentar-se adequadament per a futures entrevistes de treball. A més a més, vam analitzar i destacar les eines digitals fonamentals per a una comunicació efectiva, des de l’ús de correu electrònic fins a les xarxes socials professionals.

Sabem que cada persona té un nivell diferent d’alfabetització digital i, per això, vam fer variacions i ajustos en el contingut per satisfer les necessitats de cada participant. Aquells que ja tenien coneixements prèvis van aprofundir en conceptes més avançats, mentre que els que requerien més suport van rebre l’atenció personalitzada d’en Josep i dels altres voluntaris. Aquesta dinàmica d’aprenentatge ens va permetre garantir que tothom pogués aprofitar al màxim la formació.

Amb un total de 20 participants provinents dels nostres tallers d’inserció laboral, la formació va ser una oportunitat per a les persones assistents per millorar les seves habilitats i augmentar la seva confiança en l’entorn digital. L’objectiu era que poguessin aplicar aquestes noves habilitats en el procés d’entrevistes i en les seves futures feines. La possibilitat de comunicar-se amb recursos humans i arribar a les entrevistes amb l’ajuda del mòbil és una fita significativa per a totes les persones, ja que els acosta més a les seves metes professionals.

Agraïm el compromís dels voluntaris i voluntàries d’Amazon i d’en Josep per compartir els seus coneixements i inspirar als nostres participants. Aquesta activitat ha demostrat el poder de la col·laboració i de l’ajuda comunitària, i ha reafirmat el nostre compromís per seguir treballant amb entusiasme per al creixement i l’èxit de les persones usuàries. Estem orgullosos de les persones que han participat en aquesta formació i confiem que les noves habilitats digitals adquirides els obriran portes i possibilitats en el món laboral.