TESTIMONI JOAN CARLES

Amb motiu de la celebració del 25è Aniversari de Bona Voluntat en Acció, volem compartir testimonis de voluntaris i voluntàries de l’entitat on ens expliquen què fan, com se senten amb el que fan, quines experiències han viscut amb nosaltres…

Joan Carles Baldrich

Soc Joan Carles Baldrich i he estat 10 anys voluntari vostre (llevat l’aturada de l’any de pandèmia). Vull compartir amb vosaltres unes reflexions.

Claus per estar a gust en el projecte:

Compartir objectius amb un equip humà que el sentis proper. Estar d’acord amb la missió de l’organització.

Capacitat per fer la feina assignada. No tothom pot fer de tot. Que es reconeguin els coneixements que pots aportar.

Sentir que el que fas repercuteix positivament en els usuaris i usuàries. No em sento a gust fent estadístiques de seguiment ni burocràcia.

Comportament:

Bàsic per a mi la humilitat, generositat i sentit de l’humor. Ningú no té la veritat absoluta, tothom pot aportar coneixements, idees i experiències en els tallers. Cal saber escoltar i mirar de donar a cadascú allò que necessita si és possible. Respecte per a tots, hi ha gent que no ha pogut estudiar i tenir formació.

Evitar postures paternalistes i protectores. La realitat cal saber-la i a vegades cal fer reaccionar a la gent i esperonar-los. També hi ha cassos impossibles (desídia)

Finalment:

Ser conscient que hi ha gent que no entén el fet de donar a canvi de res i la satisfacció que s’experimenta. Són persones que ho plantegen com un intercanvi “mercantil”. Aquestes persones les pots tenir molt a prop fins i tot a la família.

Una part d’aquestes persones canviarien d’opinió si ho provessin alguna vegada.