Subvencions per lluitar contra la feminització de la pobresa: projecte DONES AMUNT

El projecte “Dones amunt” forma part de l’Estratègia municipal contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat i acompanyarà durant els propers mesos cinc grups de dones en situació de precarietat i vulnerabilitat a les Roquetes, Ciutat Meridiana, la Trinitat Vella, el Besòs i el Poble-sec en el desenvolupament de plans d’acció personals per a llur apoderament.

El grup del Poble-sec, format per entre 10 i 15 dones – 8 d’elles usuàries de Bona Voluntat – es reunirà un cop a la setmana al Centre Cultural Albareda. Entre el febrer i l’octubre s’hi duran a terme 28 sessions grupals de dues hores, dinàmiques, obertes, participatives, experimentals i vivencials. Cada sessió estarà organitzada amb un fil conductor, que sempre es podrà adaptar als interessos de les dones i a com es vagi desenvolupant. Per facilitar-hi la participació, hi ha un incentiu econòmic per a totes les assistents i la disponibilitat d’un servei de cures per a la canalla que les acompanyi. Cada participant també tindrà una sessió individual al mes amb una professional del projecte.

Entre el 2018 i el 2019 se’n va dur a terme la prova pilot, amb un total de 53 dones participant en diferents grups al Bon Pastor, el Carmel, Sants i la Verneda. Al final del procés, totes havien millorat l’autoestima i l’autoconfiança. Alhora, un 57% de les dones havia pogut impulsar canvis en l’àmbit laboral: 17 havien trobat feina, 5 havien començat a formar-se i 11 més van iniciar la definició del seu projecte professional i/o d’emprenedoria.

Més informació a: https://bit.ly/38jz3S2