El dol migratori amb la Salwa El Gharbi

Divendres passat vam tenir l’oportunitat de tornar a comptar amb la participació de la Salwa El Gharbi, jurista experta en migracions, gènere i diversitats, a més de consultora, formadora i investigadora social. Sense oblidar que va ser la primera dona migrant a convertir-se en diputada del Parlament de Catalunya!

La Salwa ens va oferir l’activitat “El dol migratori des d’una perspectiva de gènere interseccional” oberta a inscripció per a les dones que participen en el Taller Laboral de l’entitat.

En ella, vam poder aprendre molt més sobre el fenomen: què és, quines són les seves principals fases, quins efectes pot desencadenar i com detectar-los, i especialment eines per a abordar-ho i transitar-ho.

També va ser moment de compartir experiències i reflexions entre les participants. Aquestes converses van ser molt enriquidores perquè, a més de poder desfogar-se i aprendre les unes de les altres, també va ser realment alliberador entendre que no estaven soles, que no eren les úniques que havien passat per això, sinó que pel contrari era una cosa totalment habitual i compartit dins del procés migratori.

Estem encantades amb l’espai segur i acollidor que es va formar. Creiem que aquesta sessió ha pogut ser realment útil per a les participants. Esperem que l’hagin gaudit!

Agrair de nou a la Salwa per fer-ho possible, i per regalar-nos els seus sabers i experiències. Ha estat una oportunitat increïble!