Converses Feministes

El passat 31 de gener, vam tenir el privilegi d’assistir a un dels actes de Converses Feministes, centrat en Justícia i Acció Social, que va tenir lloc a la Sala de Plens del Districte de Gràcia. Aquesta enriquidora activitat, organitzada i facilitada per l’Ajuntament de Barcelona, va constituir un espai de diàleg i debat directe entre dones, entitats i administració amb l’objectiu de recollir necessitats i propostes per a l’establiment d’un futur Pla Estratègic de Polítiques Feministes.

Durant la sessió, vam tenir l’oportunitat d’escoltar les ponències d’expertes com Lucía Avilés, Magistrada del Jutjat Penal núm. 2 i especialista en violències masclistes, i Gemma Altell, psicòloga socialfeminista i fundadora de la consultoria de gènere “G 360. Cartografies Humanes i Socials”. Ells van destacar els principals reptes i obstacles en l’aplicació d’una perspectiva feminista interseccional dins de l’acció social.

Posteriorment, es van constituir diferents grups de treball en els quals vam debatre entre nosaltres i vam proposar idees de solucions conjuntes sobre aquest tema.

Aquesta trobada ha estat tan sols un primer acostament que culminarà en la celebració de les Jornades de “Converses Feministes” el 22 i 23 de març.

Agraïm a l’Ajuntament de Barcelona per la seva iniciativa en brindar la possibilitat d’una participació social i comunitària directa i real. Aquesta acció permet que les polítiques feministes es nodreixin de les necessitats i demandes reals transmeses per les entitats i ciutadanes, cap a un futur més igualitari i just per a tothom.