El Banc de Sang necessita doblar les donacions de 0 negatiu durant aquesta setmana

Les pluges dels darrers dies i un seguit de caps de setmana llargs han fet que les reserves de sang, especialment del grup 0 negatiu, estiguin en un nivell baix.
Aquesta sang es pot transfondre a qualsevol receptor, sigui quin sigui el seu grup, i es fa servir molt en cas d’emergència, quan no hi ha temps per comprovar el grup sanguini de l’accidentat. Malauradament, menys del 7% dels catalans té sang del grup 0 negatiu.
Avui a les neveres del Banc de Sang hi ha unes 200 bosses de sang 0- i l’òptim seria que n’hi haguessin unes 600. Per això, aquesta setmana calen uns 800 donant del grup 0-, el doble dels necessaris en una setmana normal.
Per remuntar les reserves de 0-, el Banc de Sang ha engegat una campanya informativa als hospitals i està avisant els donants habituals d’aquest grup per informar-los de la situació.
En aquest web es poden consultar els punts més propers on donar sang.

AF_Pantalles_DMT_1280x768_cs5

Donant universal
Com que la sang del grup 0- la pot rebre qualsevol malalt, sigui quin sigui el seu grup sanguini, a les persones d’aquest grup se les anomena donants universals.
La sang és una característica que s’hereta, igual que el color dels ulls. Des del Banc de Sang es convida totes les persones que siguin 0- a que donin sang i ho facin acompanyades d’un familiar, ja que pot ser que també tingui aquest grup.

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *